fredag 3 oktober 2008

Pop-Tarts

Tänkte att jag skulle dela med mig av min lilla chocolate-chip-cookie-dough-pop-tart-upplevelse. Det är ju trots allt den grej med flest outtalbara ingredienser jag ätit på två månader:
ENRICHED FLOUR (WHEAT FLOUR, NIACINAMIDE, REDUCED IRON, THIAMIN MONONITRATE [VITAMIN B1], RIBOFLAVIN [VITAMIN B2], FOLIC ACID), SUGAR, VEGETABLE OIL (SOYBEAN, COTTONSEED AND HYDROGENATED COTTONSEED OIL† WITH TBHQ AND CITRIC ACID FOR FRESHNESS), HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP, DEXTROSE, CORN SYRUP, SEMI-SWEET CHOCOLATE CHIPS (SUGAR, CHOCOLATE, COCOA BUTTER, DEXTROSE, SOY LECITHIN), CONTAINS TWO PERCENT OR LESS OF CRACKER MEAL, SALT, MODIFIED CORN STARCH, LEAVENING (BAKING SODA, SODIUM ALUMINUM PHOSPHATE), CORNSTARCH, NATURAL AND ARTIFICIAL FLAVORS, CARAMEL COLOR, NONFAT MILK, GELATIN, MONO- AND DIGLYCERIDES, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, YELLOW #6 LAKE, DATEM, BLUE #2 LAKE, XANTHAN GUM, COLOR ADDED, RED #40 LAKE, SOY LECITHIN, YELLOW #5 LAKE, NIACINAMIDE, REDUCED IRON, DRIED EGG WHITES, VITAMIN A PALMITATE, PYRIDOXINE HYDROCHLORIDE (VITAMIN B6), RIBOFLAVIN (VITAMIN B2), THIAMIN HYDROCHLORIDE (VITAMIN B1), FOLIC ACID. †LESS THAN 0.5g TRANS FAT PER SERVING

Som ni ser är det ungefär 100 olika namn på socker där i, och det kändes verkligen! Den var sååååååå sööööööt! Nästan lite känsla av att äta en enda stor sockerbit med lite läskig bismak av choklad.
Jag rostade den i vår lilla toaster. Tänkte att det är lättare att rengöra den än brödrosten från smält glasyr, trots att det stod att man skulle rosta i brödrosten.
Sedan var det bara att hugga in.


Men som sagt, det var ingen hit! Och jag förstår absolut inte hur någon kan får för sig att äta en sån där till frukost.

Inga kommentarer: