Till middag idag åt vi grillad fisk, hur smarrigt som helst!!! Det var första gången barnen åt "hel" fisk i sitt liv. Emily kom upp på mitt rum och sa att hon ville visa mig något där nere, så jag följde med henne ut till grillen där pappan precis lagt på fisken på gallret. "Mmmm, wow, that looks tasty!" sa jag och Emily strirrade till på mig. "I thought you would freak out" svarade hon. Då flikade pappan in nått om att jag antagligen var van att se fisk tillagas hel eftersom jag är skandinav - jag undrar om han tänkte på eskimoer när han sa så?
Hur som helst, barnen tyckte inte om det. De blev väldigt påverkade av att fisken hade ett huvud. Jeffrey, som är världens mesta djurvän, grät innan han somnade eftersom fisken var för gullig för att ätas. De har bara ätit konserverad fisk hittills. Innan jag kom hit hade jag ingen aning om att lax går att köpa på konservburk.
Middagen avslutades med att pappan (anatomiprofessorn) och jag disikerade fiskresterna. Vi gick noga igenom ögats alla delar, kollade på gälarna, käkarna (fisken hade gigantiska tänder) och alla små märkliga ben och broskdelar vi kunde hitta. Disektionen avslutades med att vi högg skallen itu och tittade på minihjärnan som var gömd där inne, den var alldeles vit och slemmig eftersom den blivit tillagad. Det var riktigt intressant, och det sa jag till pappan. Så nu är jag inbjuden till nästa disektion i labbet på skolan han jobbar. Det är en medicinskola.... Det innebär alltså att det inte är räkor och bläckfiskar som skärs itu. Vi pratar människolik. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till den inbjudan måste jag säga.
Egentligen är det roligt att tänka på hur dessa två vänliga själar till värdföräldrar har tagit mig under sina vingar för att förmdela deras kunskaper om människokroppen bara för att jag nämnde att jag vill bli läkare i framtiden. Det går inte en dag utan att jag lär mig nått nytt. Känns som att jag kommer vara expert när jag åker härifrån.
De senaste dagarna har vi pratat om MSG, känner ni till det? Jag gjorde det inte i alla fall. Det är en smakförstärkare som används mycket i köpt mat (går under namnet E 621 i Sverige har jag kollat upp). Det påverkar smaklökarna och ger en intensivare smakupplevelse, men samtidigt påverkar det hjärnan på alla möjliga läskiga sätt. Det har blivit en grej här i staterna, restauranger skyltar med att de är msg-fria och företag skryter om att maten smakar utan tillsatsen. Jag kollade upp lite svenska livsmedel bara för att, och hittade E 621 i OLWs Sour cream and onion chips. Känns inte som att jag vill äta dem på ett tag nu... Kan inte ni kolla lite innehållsförteckningar och meddela vad mer ni kan hitta?
För att släppa tankarna på lik och farlig mat ser jag just nu på Saturday Night Live, Christina Aguilera är gäst. Nyss gjorde de parodi på SATC och Christina spelade Samantha. HELT KLOCKRENT LIKT!!! Såg en reklam nyss för Doublemint med Chris Brown, är detta en riktig låt som är omgjord? Tycker jag känner igen den, och den är ju riktigt bra! Någon som vet?
Nu ska jag gå och lägga mig. Tror att jag ska ta mig en liten tur till square mall imorgon, måste sova så jag orkar shoppa! Godnatt på er alla!
3 kommentarer:
kan rapportera att E621 finns i max taco, ranch, sourcream pepper och dill i dill-dip.
och i eldorados kycklingnudlar!
tackar tackar ellen! Det där med eldorado förvånar mig inte alls!!!
Skicka en kommentar